2020-04-20 08:08:04• hírek • Bede Emőke

Újabb utcai zavargások – ezúttal Brassó megyében

Vasárnap számoltunk be olvasóinknak arról, hogy szombat kora esti óráiban már-már tömegverekedés alakult ki Vajdahunyad egyik lakónegyedében azt követően, hogy a rendőrök megpróbáltak igazoltatni, majd az őrsre kísérni egy részeg kerékpárost, akiről még a helyszínen kiderült az is, hogy kijárási nyilatkozattal sem rendelkezik.

A szombati esetet követően a rendőrségi szakszervezet egy újabb konfliktusról számolt be hivatalos Facebook-oldalán. Vasárnap ugyanis több tucat, botokkal, lapátokkal és egyéb eszközökkel felfegyverkezett személy esett egymásnak a Brassó megyei Négyfaluban. A helyszínen készült videón tisztán látszik, hogy az elsőként kiérkező Helyi Rendőrségnek esélye sem volt a kedélyek lecsillapítására: hiába minden felszólítás, a résztvevők csak ütik-vágják egymást, mi több, egyikük egy autóval hajt a feldühödött tömeg közé.


A képsorokat közzétevő Europol szakszervezet az alábbi szöveggel osztotta meg a videót: „Mondja meg valaki, hogyan lehet alkalmazni a törvényt ilyen helyzetben? Fegyvert kellett volna használni? Ha a rendőrök rálőttek volna valakire, mit szóltak volna hozzá azok a moralisták, akik a Facebookon, álnevek mögé bújva kommentelnek?”


A bejegyzés alatt természetesen megindult a kommentzápor, mostanra közel 3 ezren szóltak hozzá a videóhoz. Sokak szerint már az első pillanatban lőni kellett volna, másik pedig azt látták volna jó megoldásnak, ha a rendőrök nem avatkoznak bele a dolgokba, hanem hagyják, hogy a konfliktusba keveredett felek lerendezzék egymás között a vitát. Hasonlóan népszerű vélemény az is, hogy a felettesek a hibásak, akik egy ilyen helyszínre mindössze két helyi rendőrt küldtek ki erősítés nélkül, illetve többen az országvezetést hibáztatják, akik nem lazítanak a rendőrök jogkörén.


A helyzetet egyébként csak az erősítés megérkezése után sikerült orvosolni, két figyelmeztető lövés is dördült. A Brassó megyei ügyészség egyebek mellett emberölési kísérlet és közrend megzavarása miatt indított vizsgálatot az ügyben. A nyomozóhatóságnak eddig 18 személy sikerült azonosítani és bekísérni kihallgatásra – adta hírül az esettel kapcsolatban a Brassó Megyei Rendőr-felügyelőség. Érzékenyebb olvasóinkra való tekintettel mi nem osztjuk meg a videót, viszont aki kíváncsi, az a szakszervezet Facebook-oldalán megtekintheti. 


Nem ez volt azonban az egyetlen eset, ahol rendőrségi közbelépésre volt szükség a hétvégén. Bukarestben, az 5-ös szektor területén is összeverekedett több személy, melynek okán a helyszínre több rendőr- és csendőregységet is ki kellett küldeni. Az érintettek akkor sem riadtak meg, amikor az egyenruhások pisztolyt ragadtak, úgyhogy a kedélyeket végül itt is csak figyelmeztető lövések által sikerült lecsillapítani – tájékoztat a mediafax.ro. A híroldal úgy tudja, több résztvevőt is az őrsre kísértek kihalllgatásra, az ügyben pedig nyomozást indítottak.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: